Tunavallens IP
31 maj 2023
20:00

Referat: Notvikens IK 2 - Ohtana/Pajala FF

På ett blåsigt Tunavallen vinner Ohtana/Pajala den svåra bortamatchen, mot Notviken 2 med 1-0 (1-0)
OPFF inleder i motvind och har den första målchansen när ett distansskott från Johannes Pekkari håller på att överraska Notas-målvakten. I den 13:e minuten bryter Johannes Pekkari ett uppspel och slår på ett skott från 20 meter som tar i stolpen där stolpreturen träffar målvakten Axel Rindeskog och bollen går in i mål till OP-ledning 1-0. OP har ytterligare en målchans när Petri Ritatörmä är nära att slå in en studsande boll på ett inspel, men skottet går utanför. Notas som haft mycket boll men inte fått till några målchanser får en fin möjlighet i den 23:e minuten men en snabbt utrusande Felle gör en fin fotparad på skottet. Några minuter innan paus gör Danne Mäki en fin raid där han passerar två Notvikare och inne i straffområdet går han förbi siste försvararen som bryskt fäller Danne. Straffen verkar solklar men domaren friar och paussiffrorna stannar vid 0-1

Andra halvlek har vinden mojnat en del men det är ändå Notviken som blir det spelförande laget hela halvleken. OPFF:s anfall är lätträknade men trots spelövertaget har Notas svårt att skapa dom riktigt farliga målchanseerna. Första riktigt bra läget har ändå OP i den 53:e minuten när Petri Ritatörmä slår en frispark som når Petteri Pellikka men Petteri får inte en ren träff utan bollen går utanför. Notas får sitt bästa läge i den 55:e minuten då man spelar sig loss inne i straffområdet, skottet halvräddas av Felle och bollen är på väg in i mål när Elias Ylipää slår bort bollen nära mållinjen. Sista halvtimmen ökar trycket mot OPFF-målet men utmärkt försvarspel räddar segern. Efter 92 minuter blåses matchen av och OPFF kan åka hem med tre poäng.

Sett över hela matchen måste vi vara nöjda med seger mot ett i andra halvlek mycket bra Notviken. I OPFF går Plussen till Felix Pekkari i målet som höll sin 7:e raka nolla i tävlingsmatcher. OPFF:s backlinje gjorde en oerhört stark match där alla förtjänar överbetyg. Om man ändå måste ge extraplus så blir det Elias Ylipää och födelsedagsbarnet Petteri Pellikka som tilldelas guldstjärnor. På mittfältet gjorde Danne Mäki säsongens bästa match och slet oerhört hårt i 92 minuter. Offensivt skapade vi några lägen i första halvlek och plusset går till Johannes Pekkari. I Notviken går plussen till försvararen Jesper Gylling, mittfältarna Viktor Skogfält och Oliver Ericsson samt offensivt går plusset till Magnus Johansson som var ett stort hot speciellt i huvudspelet. Domaren Peder Rending dömde bra.

Hörnor: 7-2, Gula kort: 0-0, Avslut på mål: 5-2